Борнемут е трети след първи успех на „Сейнт Мерис“

Тимът на Борнемут надигра като гост Саутхемптън с 3:1 в първа среща от шестия кръг на английската Висша лига, играна на „Сейнт Мерис“.

Борнемут имаше поводи за радост след втория си последователен успех в Премиършип и първи на "Сейнт Мерис" в своята история.

Гостите поведоха още в 10-та минута, когато Нейтън Аке се извиси в наказателното поле след центриране от ъглов удар на Диего Рико и откри резултата за играчите на Еди Хау. Впоследствие Джошуа Кинг намери мрежата на домакините за втори път, но ВАР отмени гола поради засада на норвежеца при изграждането на атаката. „Черешките“ продължиха с по-добрата си игра и малко след половин час игра Филип Билинг намери Хари Уилсън, който покачи на 2:0. Наставникът на „светците“ Ралф Хазенхютъл направи необходимите корекции на почивката и отборът му излезе коренно променен през втората част. Натискът им даде резултат още в 53-та минута, когато Стив Кук фаулира в наказателното поле Че Адамс и след нова проверка на видеосистемата, Джеймс Уорд-Праус намали пасива на домакините. Борнемут имаше претенции за дузпа за нарушение на Седрик Соареш срещу Кинг, но съдията Кристофър Кавана не посочи бялата точка след трета консултация с технологията. До края на мача „светците“ търсеха изравнителния гол, но Аарън Рамсдейл се прояви на няколко пъти решително, за да запази крехкия аванс на гостите. В добавеното време на срещата колегата му на отсрещния край – Ангъс Гън, не се разбра с Ян Беднарек, а от това се възползва Калъм Уилсън, който на празна врата не сбърка за 3:1. Това бе втори последователен успех с този резултат за Хау и компания след 3:1 над Евертън, който ги изкачи от девета на трета позиция в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга. Победата е и историческа за „черешките“ – тяхната първа на „Сейнт Мерис“ след предишните 15 неуспешни опита срещу южния съперник. Саутхемптън пък падна с едно място в таблицата и вече е 11-и. В следващия кръг Борнемут приема у дома Уест Хем, а Саутхемптън гостува на Тотнъм. /БГНЕС