Борнемут унизи Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и доближи Тен Хаг до уволнението

Отборът на Манчестър Юнайтед претърпя поредно тежко разочарование през този сезон, след като бе разбит от Борнемут с 0:3 у дома в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" домакините бяха тотално надиграни от "черешките", които записаха първия си успех на този стадион в цялата си история.


Борнемут пресираше и поставяше под напрежение съперника от самото начало и това даде резултат още в петата минута, когато последователни грешки на Софиян Амрабат, Бруно Фернандеш, Скот Мактомини и Люк Шоу позволиха на Доминик Соланке да открие резултата с прецизен удар след добро подаване на Люис Кук. "Червените дяволи" нямаха идея как да отговорят на предизвикателството, а предимството на гостите се материализира във втори гол в 68-та минута, когато Филип Билинг вкара с глава след страхотно центриране на Маркъс Таверние. Пет минути по-късно Таверние асистира от корнер за нов гол с глава, този път дело на защитника Маркос Сенеси, който бе оставен напълно свободен около точката на дузпата. Юнайтед имаше късмет да се размине само с 0:3, след като гол на Борнемут в края ба отменен след намеса на ВАР заради игра с ръка на Данго Утара.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед регистрира седмо поражение в Лигата от началото на кампанията, като тимът остава с 27 точки, а позицията на мениджъра Ерик тен Хаг е под все по-голям въпрос. Борнемут продължава с добрите си изяви в последните седмици и се изкачи до 13-та позиция с актив от 19 точки.

По-рано днес Ливърпул постигна късен обрат при гостуването си на Кристъл Палас за крайното 2:1, което качи мърсисайдци на върха в класирането с 37 точки, една повече от втория Арсенал, който по-късно днес гостува на Астън Вила.

Останалите резултати:

Брайтън - Бърнли 1:1

Шефилд Юнайтед - Брентфорд 1:0

Уулвърхемптън - Нотингам Форест 1:1. /БГНЕС