Борусия Дормтунд представи Торган Азар

Торган Азар вече ще носи екипа на Борусия Дортмунд.

Белгийският национал Торган Азар официално стана играч на Борусия Дортмунд, след като още през април обяви, че ще премине на "Сигнал Идуна Парк". 26-годишното крило игра за Борусия Мьонхенгладбах в последните пет години, като в този период отбеляза 46 гола и асистира за още 44 в общо 182 мача за тима.

"Благодарен съм за тези страхотни пет години в Гладбах, имам невероятни спомени. Сега бе точният момент да направя следващата стъпка в кариерата си. Горд съм, че ще играя за Борусия Дортмунд, един от топ клубовете с невероятни фенове", коментира по-малкият брат на Еден Азар, след като подписа договор за пет години с вицешампионите на Германия. Според германското издание Билд сумата по трансфера е 25 милиона евро плюс евентуални бонуси в зависимост от представянето на Азар в Дортмунд. "Щастливи сме, че Торган бе напълно убеден, че иска да се присъедини към нас. Той има много опит в Бундеслигата и с белгийския национален отбор и ще ни помогне със своята скорост и завършващ удар. През последните няколко години той доказа класата си", каза спортният директор на Дортмунд Микаел Цорк.

Торган Азар е третото ново попълнение за Борусия за следващия сезон, след като по-рано бяха привлечени левият бек от Хофенхайм Нико Шулц и 19-годишният защитник Матеу Мори, който идва със свободен трансфер от Академията на Барселона. /БГНЕС