Бостън отново поведе на Голдън Стейт във финалите на НБА

Бостън Селтикс надигра Голдън Стейт Уориърс със 116:100 у дома в мач номер 3 от финалите на Националната баскетболна асоциация (НБА). „Келтите“ отново дръпнаха във финалната серия и са на два успеха от първа титла от 2008-а насам.

Тимът на Име Удока започна силно двубоя в зала „ТиДи Гардън“, като отборът поведе с 33-22 след първата четвърт. Преднината на състава бе стопена на четири преди заключителните 12 минути, но Бостън спечели последната четвърт с 23-11, за да се поздрави с комфортна победа и аванс от 2-1 в серията.

Браун (д) реализира 27 точки за победата на Селтикс.

Над всички за победителите бе Джейлън Браун, който завърши с 27 точки (17 от тях в откриващата четвърт), девет борби и пет асистенции. 26 добави Джейсън Тейтъм, който овладя шест борби и даде девет завършващи подавания. С 24 за успеха се отчете Защитник на годината в НБА Маркъс Смарт.

За „воините“ Стеф Къри бе най-резултатен с 31 пункта. Звездата на Уориърс обаче напусна паркета при две оставащи минути до края на редовното време, след като пострада при борба за топката. Самият той обаче увери след края на двубоя, че ще бъде готов за четвъртия двубой от серията, който е в петък. „Ще бъда окей. Очевидно изпитвам болка, но ще съм добре. Ще видим как ще се чувствам утре и ще бъда готов за петък. Да се надяваме, че реакцията ще бъде положителна в следващите дни“, коментира гардът на Голдън Стейт.

Клей Томпсън записа 25 точки, докато Андрю Уигинс завърши с 18 пункта, но усилията им се оказаха недостатъчни за възпитаниците на Стив Кър. Мач номер 4 от финалите е в петък вечер отново в Бостън. /БГНЕС