Бостън отново удари Бруклин и е на победа от полуфиналите на Изток

Бостън Селтикс надигра Бруклин Нетс със 109:103 като гост в мач номер 3 от серията между двата тима от първи кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА).

В „Барклейс Сентър“ „мрежите“ не успяха да намалят изоставането си от „келтите“ и са на прага на разочароващо отпадане още на старта на елиминационната фаза. Над всички за победителите бе Джейсън Тейтъм, който завърши с 39 точки, към които прибави пет борби, шест асистенции и шест кражби. Джейлън Браун се отчете с 23 пункта, докато Защитник на годината Маркъс Смарт и Пейтън Причард добавиха съответно по 14 и 10 точки.

Тейтъм (д) наниза 39 точки за третия пореден успех на "келтите" в серията.

За Нетс Брус Браун бе най-резултатен със своите 26 пункта. Големите звезди на Бруклин Кевин Дюрант и Кайри Ървинг обаче останаха с едва по 16 точки – още трима баскетболисти на тима завършиха с двуцифрен точков актив, но усилията им се оказаха недостатъчни и така воденият от Стив Неш отбор е на загуба от отпадане в първи кръг на плейофите. Бостън е на успех от място в полуфиналите, където съперник ще бъде един измежду действащия шампион Милуоки Бъкс и Чикаго Булс, където „елените“ водят с 2-1 победи.

Мач номер 4 от серията между Селтикс и Нетс е отново в залата на „мрежите“ в понеделник, 25 април.

Останалите резултати:

Торонто Раптърс – Филаделфия 76-ърс 110:102 (Сиксърс водят с 3-1 победи)

Юта Джаз – Далас Маверикс 100:99 (Серията е изравнена при 2-2 победи)

Минесота Тимбъруулвс – Мемфис Гризлис 119:118 (Серията е изравнена при 2-2 победи). /БГНЕС