Бостън разби Милуоки в дербито между двата най-добри отбора на Изток

Бостън се справи без проблем с Милуоки в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. Селтикс обезличиха напълно съперника си и спечелиха с гръмкото 140:99 като гости.

Джейсън Тейтъм се отличи с 40 точки в коша на домакините, 30 добави Джейлън Браун. Янис Адетокумпо поддържаше огъня до един момент за домакините. Гръцкията национал завърши с 24 точки, но изкара само 25 минути на игрището в двубой, който отрано бе отписан. Бостън водеше със 75:47 още след първите две части.

А това бе сблъсък между първия и втория на Изток, който може да има и пряко влияние върху това кой ще е №1 в края на редовния сезон, което пък дава домакинско предимство в плейофите.

Двата тима са изиграли по 77 мача, остават им още по пет, като Милуоки води с 55-22, а Бостън е втори с 53-24. Нещата могат да се обърнат в полза на Селтикс, който вече има предимство в преките двубои и ще е първи, ако показателите се изравнят.

В другия мач от изминалата нощ Денвър загуби у дома от Ню Орлиънс с 88:107, като Никола Йокич пропусна мача с контузия в прасеца.

Очаква се сърбинът да е добре за последните срещи от редовния сезон и старта на плейофите.

Отборът му води на Запад с 51-25, но Мемфис (48-28) не е далеч на второто място. /БГНЕС