Бостън с осма поредна победа след успех над Атланта

Отборът на Бостън Селтикс записа осми пореден успех в НБА, след като победи Атланта Хоукс със 105:95 у дома в мач от редовния сезон. В "Ти Ди Гардън" гостите започнаха по-добре и поведоха с 15 точки малко преди края на първата част, както и 13 след началото на третата, но водени от Джейсън Тейтъм Селтикс успяха да стигнат до обрат.

Джейсън Тейтъм вкара 38 точки за победата на Бостън

Тейтъм завърши с 38 точки и 10 борби, Джейлън Барун добави 17 точки и 9 борби, а центърът Робърт Уилямс се отчете с 10 точки и 14 борби за успеха. За Хоукс над всички бе Трей Йънг 30 точки и 10 асистенции, Богдан Богданович се включи с 26 точки от пейката, а Клинт Капела се отличи със 17 борби.

Ключова крайния резултат се оказа третата част, спечелена от Бостън с 42:23. "Играхме много добра защита до третата част. Трябва да бъдем солидни през целия мач и трябва да сме малко по-добри в нападение, особено в заключителните минути", коментира Йънг след поражението.

След добрата си серия Селтикс заемат шесто място на Изток с 33 победи и 25 загуби, докато Атланта е на 10-та позиция в същата Конференция с баланс 26-30. В другия мач от тази нощ Минесота Тибърулвс победи Индиана Пейсърс със 129:120 в Индианаполис. Антъни Едуардс реализира 37 точки за 30-та победа на Минесота от началото на сезона. /БГНЕС