Бостън взе домакинството си на Маями и продължава да мисли за обрат

Отборът на Бостън Селтикс намали изоставането си във финалната серия на Източната конференция срещу Маями Хийт на 2-3, след като спечели мач номер 6 у дома със 110:97. Селтикс се опитват да постигнат първия в историята на НБА обрат от изоставане с 0-3.


В "Ти Ди Гардън" тази нощ домакините не оставиха съмнение в превъзходството си, като започнаha по-мотивирано и агресивно и бързо натрупаха солидна преднина. Още в средата на първата част авансът на Бостън doстигна 16 точки, като до края на мача играчите на Джо Мазула не позволиха разликата да падне под 10. Селтикс имаха сериозно предимство в далечната стрелба, като отбелязаха седем тройки повече, както и в откраднатите топки (13-6). Цели четирима играчи на домакините вкараха 20 и повече точки, като най-резултатен бе Дерик Уайт с 24 точки (6 тройки), Маркъс Смарт добави 23, а звездата Джейсън Тейтъм завърши с 21 точки, 8 борби и 11 асистенции. Лидерът на Маями Джими Бътлър не бе на обичайното ниво, като завърши с 14 точки при едва 10 опитани стрелби.

В историята на Лигата е имало 150 случая, в които един отбор изостава с 0-3 в плейофна серия, като нито един от тях не е завършвал с обрат. "Опрени сме до стената и сме задружни, борим се на високо ниво и се опитваме да си дадем шанс", коментира Мазула след успеха. "Оставаме позитивни, защото знаем, че можем и че ще спечелим тази серия. Просто трябва да си свършим работата у дома в следващия мач", каза Бътлър.

Шестият мач в серията е в събота в Маями. /БГНЕС