Ботев Пловдив изпусна да вземе дербито с Локомотив на "Колежа"

Отборите на Ботев и Локомотив направиха равенство 0:0 в дербито на Пловдив от 16-ия кръг на Първа лига. На стадион 'Христо Ботев" домакините доминираха през по-голямата част от двубоя, но изпуснаха няколко добри ситуации за гол, а попадение на Антоан Бароан в 51-та минута бе отменено след намеса на ВАР.

Двубоят започна с натиск на "канарчетата" и още преди да е изтекла минута Уме Емануел се озова сам срещу Динко Хоркаш, но вратарят изби удара по земя с крак. В следващите минути капитанът на Ботев Ивелин Попов, който в началото на мача получи почетен екип за своя мач номер 600 в професионалния футбол, на два пъти изведе своите съотборници в отлични позиции, но Антоан Бароан и Самуел Акере също не успяха да преодолеят Хоркаш.

В 51-та минута Бароан вкара с глава на празна врата, след като Хоркаш изби силен удар на Джеймс Ето'о, като страничният рефер не маркира засада, но след намеса на ВАР бе установено, че нападателят на Ботев е бил зад защитата на съперника и попадението бе отменено. До края Акере и Бароан имаха нови шансове, но така и не успяха да реализират.

По този начин Ботев и Локомотив записаха второ равенство помежду си през сезона. Така "смърфовете" записаха шести пореден мач без победа в първенството и заемат трето място в класирането с 32 точки, докато Ботев е на 10-та позиция с актив от 19 точки. /БГНЕС