Ботев с първа точка след завръщането на „Колежа“, завърза битката за седмото място

Ботев Пд и Славия завършиха при нулево равенство в мач от втората четворка на Първа лига. За „канарчетата“ това бе първа точка след завръщането на „Колежа“.


Домакините отправиха повече точни удари по посока вратата на Николай Кръстев, но и „белите“ имаха своите шансове пред Георги Аргилашки. В крайна сметка, „жълто-черните“ и столичани поделиха точките в дебюта на новия старши треньор на Ботев Стефан Стоянов. Това бе и първа точка за тима след завръщането на стадион „Христо Ботев“, след като отборът загуби предишните си три двубоя у дома срещу Левски, Лудогорец и Локомотив София.

От своя страна Славия допусна грешна стъпка в битката за седмото място, което дава право на бараж за Европа. Възпитаниците на Ангел Славков остават на заветната позиция, но вече само с три пункта повече от осмия Арда, който по-рано надви Локо София с 3:1 в „Надежда“, два кръга преди края на битките във втората четворка.

В следващия предстои и мачът, който може да реши всичко – Арда посреща Славия в Кърджали. Ботев пък гостува на Локомотив в столицата, като и двете срещи са на 1 юни. /БГНЕС

Категории: