Ботев Враца остава в Първа лига след победа над Етър

Отборът на Ботев Враца ще играе в Първа лига и през следващия сезон, след като победи Етър Велико Търново с 3:2 в баража за участие в елита. На стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал Овча Купел двата тима не си вкараха през първото полувреме, но си размениха цели пет гола след почивката.

Звездата на врачани Юлиян Ненов откри резултата в 50-та минута, а Брайън Переа удвои преднината на Ботев в 74-та. Пет минути преди края на редовното време Йоан Бауренски вкара трети гол за Ботев и изглеждаше сякаш интригата в мача е приключила, но в 88-та минута централният нападател на "болярите" Ловре Кнежевич върна един гол. Само три минути по-късно бранителят на "виолетовите" Мариян Иванов също се разписа и намали изоставането на своите на само едно попадение.

До края играчите на Дженаро Йедзо опазиха своята преднина и по този начин остават част от Първа лига, докато Етър ще играе във Втора лига през следващия сезон. Директна промоция за елита спечелиха Септември София, Спартак Варна и Хебър Пазарджик, а от Първа лига изпадна Царско село, който след това бе разформирован от собственика Стойне Манолов. /БГНЕС