Бойко Борисов: Не могат да ми прикачат нищо и никой

ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател и етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с Ердоган и ДПС заедно. Моля да бъде по-внимателен с изказа си.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо взе участие в брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, за да отговори на президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Аз съм започнал да печеля изборите чисто мажоритарно, сам, без партия без нищо. Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е дал досега като доверие, заяви премиерът.

С Турция ние водим най-добрата дипломация. Стокообменът ни минава милиарди долари и все повече инвестиции, особено в автомобилостроенете, минават през турски компании. И не на последно място нелегалната миграция, заяви още Борисов и определи спора му с Румен Радев като махленски.

Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, който вече дори не е вътрешнополитически, не е редно. Аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски, запита Борисов.

ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. От години не съм го виждал. Когато спихнат и нямат идеи, и вадят това, каза още Борисов и заяви, че не могат да му прикачат никой.

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Сега могат да направят каквото искат. Какво общо имам с ДПС? На места на тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС и тя ще бъда безкомпромисна. Голяма част от българските мюсюлмани отиват в ГЕРБ. Не могат да ми прикачат нищо и никой, каза още Бойко Борисов.

Премиерът коментира, че за радост имаме изключително компетентен щаб. Мерките са най-щадящи и това даде възможност на индустрията да работи, да съберем приходи. Последните социологически проучвания сочат, че ГЕРБ е първа политическа сила, посочи той и попита: Кой диктува на президента да променя датата?

Много нечистоплътно е да искаш от медицинските лица да дадат прогноза. Няма медицински специалист, който да излезе и да каже на какво ниво ще е пандемията на 28 март. Те дори прогноза за времето не могат да дадат, коментира Бойко Борисов.

Няма медицински специалист в света, който да излезе и да каже – март месец, на 28 март, пандемията ще е отминала или ще е на пик, въпреки че стотици хиляди специалисти по цял свят денонощно работят, продължи Борисов и изрази надежда, че в следващите дни и месеци да ваксинираме максимално на брой хора.

Изцяло в правомощията на държавния глава е да определи датата на изборите. Считаме, че щом е казал 28 март, да си измие ръцете с нас, да ни извика на консултации е безсмислено. Ние ще се подготвим за 28 март. /БГНЕС