Божанков: Вероятно ще трансформираме ДАУЕ в министерство

Една от първите ми задачи е да направя министерство. Ние най-вероятно ще трансформираме държавната агенция (Държавна агенция "Електронно управление" - бел. ред.) в министерство, така, че не правим нищо необичайно.

Това коментира предложеният за министър на електронното управление Божидар Божанов след представянето на проектокабинета „Петков”.

Една от първите задачи е електронната идентификация, така че максимално бързо всеки български гражданин да получи средство, с което да използва електронни услуги, каза още Божанов.

По-думите му трябва да отпаднат процесите, при които хората губят време и нерви. Като пример за актуализиране на конкретни процеси на първо време, той избори регистрация на автомобили, получаване на определени удостоверения и т.н.

След това последващите мерки ще бъдат дългосрочни с оптимизация на регистри, с информационно обслужване, всички са залегнали в споразумението. Имаме възможност, имаме капацитет, проблемите до момента са функция на липсата на координация. Сега със създаване на това министерство, тази координация ще бъде създадена, заяви още Божанов, цитиран от БНТ. /БГНЕС