Божидар Андреев остана на косъм от медал на Световното

Божидар Андреев остана на косъм от медалите на световното първенство по вдигане на тежести в Колумбия, съобщи bTV. Той завърши четвърти в категория до 73 килограма с двубой 338 кг.

Българинът се нареди втори в изхвърлянето с 154 кг, а в изтласкването закова 184. Неуспешен опит на 190 му коства качването на почетната стълбичка. Шампионът стана Рахмат Абдула от Индонезия (352), а втори е сънародникът му Ризки Джуниансях (347). Трети е Алексей Чуркин от Казахстан с двубой от 343 кг.

През календарната година Андреев завърши трети на европейското първенство в Тирана, а в кариерата си има и бронз от световно първенство през 2019 г.

До момента най-доброто представяне на България на световния шампионат в Богота беше дело на Ангел Русев, който при 55-килограмовите завърши на шеста позиция въпреки контузията в рамото, която получи в началото на надпреварата.

При 89-килограмовите Карлос Насар в понеделник ще опита да си заслужи световното злато в памет на своя внезапно починал треньор – Илиан Илиев. Край на родното участие ще постави европейският шампион – Дейвид Фишеров, както и Васил Маринов, които ще се борят за отличията в категория до 102 кг. в сряда (14 декември). /БГНЕС