Божидар Аврамов: Надявам се да остана в ЦСКА

Дебют за баскетболния ЦСКА направи най-новото попълнение в състава - Божидар Аврамов. Баскетболистът коментира победата над Левски, както и как се стигна до присъединяване му към ЦСКА.

"Чувствам се много добре в ЦСКА, тренирам от една седмица с момчетата и се чувствам ок.На няколко пъти можехме да поведем и да затворим мача, но така се получи, че те се върнаха. Накрая няколко добри отигравания ни оставиха предимството и се радвам, че затворихме мача добре и без напрежение в последните няколко минути.

Мисля, че надделяхме със защита в мача и накрая взехме малко по-добри решения. В края на третата част разликата стана една точка и тогава нещата можеха да се обърнат, но тогава успяхме да останем концентрирани, започнахме добре четвъртата част и така мачът си вървеше за нас.

В момента сме с отворен договор с ЦСКА, все още не сме финализирали нещата. Със семейството ми се преместихме в София, бяхме цяло лято във Варна. Видяхме се с Росен Барчовски, изкоментирахме той какво иска, какви са изискванията и така се стигна до това да тренирам с тях и сега да играя. Надявам се да остана тук, не е още на 100% сигурно.

Единствено с изключение на третата част, през цялото първо полувреме и четвъртата част ние показахме повече сърце и биткаджийство. В третата четвърт те играха една идея по-добре и затова имаше такъв спад в нашата игра. За първи път участвам във Вечното дерби за моя любим отбор ЦСКА и съм много щастлив, че ги победихме.

Чисто индивидуално имаме много повече изпълнители и наистина много добри играчи. На нас единственото, което ни липсва е повече време да сме заедно, да тренираме и да се сработваме", коментира бившият национал. /БГНЕС