Божидар Стоилов: Балите с боклук и ковчезите

Божидар Стоилов, кореспондент на БГНЕС за Благоевград и областта.

Два ковчега заради балите с боклук, складирани и изгорели под моста. Това е истината с днешна дата.

Във вторник - 13-ти, пламна за пореден път пунктът за вторични суровини на Кольо Николов край Дупница. Отново, както преди 8-9 години. Този път обаче върху балите с боклук минава от 2015 г. автомагистрала „Струма”. Магистралите – гордостта на правителството, правят сянка на боклука на бай Кольо.Той пламна и магистралата стана неизползваема, за колко – ще видим.

А каква е връзката с ковчезите ли? Ами трафикът пое по Е-79. Горките сърби се объркали, вместо на Бобошево да си хванат магистралата към Благоевград и гръцкото море, продължили по Е-79. Табелите са кошмарни, а най-просто е да си караш направо. Направо докато заспиш и се натресеш в автобуса, както сутринта край гара Кочериново.

Ако не бе затворената заради пожара магистрала, човекът можеше пак да заспи, но най-много да се събуди от удара в мантинелата. А не челно в автобуса. Така 16-годишната дъщеря на сърбина от Пирот е в благоевградската морга, а майка ѝ – в кюстендилската. Защото пътният инцидент стана между областите Благоевград и Кюстендил.

И сега кой е виновен, балите на бай Кольо или АПИ в лицето на Областно пътно управление, които преди три дни „разбраха“, че под моста има горими материали, складирани върху държавна земя. А че някой писал преди месеци, че под моста има горими материали – голяма работа. А кой да постави табели заради новата организация на движение?

Та това е връзката между боклука и ковчезите, това само в Абсурдистан може да го има.Съжалявам, но това е истината. /БГНЕС

Категории:

Тагове: