Божиков: Важното е да си вършим работата на терена

Васил Божиков заяви, че пътят към класирането на България за Евро 2020 е доста дълъг.

"Главната ни цел е да работим много добре на терена, да не говорим чак толкова много, да не смятаме, а да си вършим работата на терена. Смятам, че ако даваме максимума от себе си, няма да имаме проблеми", заяви защитникът на националния отбор Васил Божиков на старта на лагер-сбора преди предстоящите евроквалификации с Чехия и Косово, предаде репортер на БГНЕС.

"Лъвовете" гостуват в Прага на 7 юни и три дни по-късно приемат Косово на Националния стадион "Васил Левски", а днес се сърбаха за първа тренировка под ръководството на новия селекционер Красимир Балъков. "Ние продължаваме, амбициите са същите. Надявам се да се представяме добре на тренировките и да свършим много добра работа. Разбира се, най-важното е да бъдем успешни в мачовете. Няма какво да коментираме треньорската смяна, аз съм тук, за да давам най-доброто от себе си за националния отбор и да играя, ако ми се дава шанс. Тепърва ще имаме видео, анализи, срещи горе в залата, така че той ще ни запознае какво точно иска от нас в детайли", коментира треньорската рокада Божиков.

Централният бранител сподели, че целта на отбора е класиране за финалите на Европейското първенство следващото лято. "Целите ни са това, но знаем, че пътят е доста дълъг и трябва да сме концентрирани в момента за този лагер и за тези предстоящи два мача. Пътят е доста дълъг, но ние искаме да бъдем успешни. Главната ни цел е да работим много добре на терена, да не говорим чак толкова много, да не смятаме, а да си вършим работата на терена. Смятам, че ако даваме максимума от себе си, няма да имаме проблеми", каза Божиков.

Защитникът каза няколко думи и за вече бившия национален селекционер Петър Хубчев. "Той много държи на дисциплината и е изключително чист човек и добър треньор. От всеки треньор можеш да научиш много позитивни неща и аз съм благодарен, че имах възможност да тренирам с него".

Крилото на тима Кирил Десподов заяви, че очаква две победи в предстоящите мачове. "Очакванията ми са да победим и двата мача, ще търсим максимума. В предните мачове не взехме доста добри точки, затова в тези два мача трябва да си наваксаме", коментира Десподов.

"Косово имат добри футболисти, които играят навън в Европа, доста здраво стъпват на терена, но аз мисля, че и ние можем да отговорим със същото", каза футболист номер 1 на България за 2018-та година.

Младият нападател на Черно море Мартин Минчев също заяви, че се надява на успех в двата мача. "Аз съм изключително щастлив, че съм в националния отбор, мотивиран съм, дай Боже да се поздравим с успехи. Пожелавам си го. Целя се високо, да се раздавам на терена и да защитавам цветовете на България. Излизаме и в двата мача за победа, според мен имаме реални шансове да спечелим. И двата отбора са силни. Има умора, но желанието е повече и то пренебрегва умората. Трябва да влизаш в националния отбор винаги с мотивация, да постигаш големи цели и успехи, и това те държи жив", сподели 18-годишният футболист.

България има две точки след първите си два мача с Черна Гора и Косово от квалификациите за Евро 2020 и за момента заема втора позиция в група А. Отборът ни гостува на Чехия на 7 юни от 21:45 часа българско време и приема Косово три дни по-късно отново от 21:45 часа. /БГНЕС