Божков повежда две от софийските листи на „Българско лято“

Бизнесменът Васил Божков повежда две от софийските кандидат-депутатски листи на „Българско лято“ – в 24 и 25 МИР, предаде репортер на БГНЕС.

Намиращият се в Дубай бизнесмен, срещу когото са повдигнати редица обвинения от българската прокуратура, отговори на журналистически въпроси, свързани с предстоящия парламентарен вот, както и по актуалната тема с наложените му санкции от САЩ по закона „Магнитски“.

„Политически лидери не съм подкупвал. Бил съм рекетиран и съм единственият, който подаде сигнал“, посочи Божков във видео-връзка от ОАЕ и допълни: „Вместо да го разгледат, американците ми наложиха санкции“. Бизнесменът-политик бе категоричен, че към настоящия момент няма бизнеси и активи в Съединените щати.

„Бях рекетиран от лицето Бойко Борисов, лицето Владислав Горанов и други хора от тяхното обкръжение“, посочи за пореден път Божков.

Той коментира и темата със задържания висш полицейски служител, у когото бяха намерени културни ценности, за когото в публичното пространство се заговори, че е свързан с него. „Ангел Папалезов не го познавам, не съм имал никога контакти с него“, отрече Васил Божков.

Той каза още, че не познава и президента Румен Радев, който е сред най-големите критици на предходната власт.

Бизнесменът изрази надежда скоро да има възможността да се върне в България.

На въпрос дали има информация сръбският подземен бос Сретен Йосич да е подготвял убийството на бившия вече български премиер Бойко Борисов, той отговори с шега: „Ходих до Белград и не ме пуснаха в затвора да се договорим“.

От своя страна формалният лидер на формацията Борил Соколов посочи, че в нея са се събрали отлични експерти, а самият Божков има интелекта да бъде министър-председател.

От „Българско лято“ обявиха още, че подготвят отворено писмо до Посолството на САЩ и Държавния департамент и увериха медиите, че ще дадат подробна информация за него, когато бъде изпратено. /БГНЕС