Божков прави партия "Българско лято"

Васил Божков прави партия "Българско лято". Той обяви това в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Благодаря ви за гласуването. Резултатите от него показват необходимостта хунтата да бъде спряна и да бъде потърсена отговорност за действията и бездействията ѝ. Проект „Българско Лято“ започва от утре", написа намиращият се в Дубай бизнесмен, който е издирван от прокуратурата у нас по обвинения в 18 престъпления.

Божков също така обещава да предостави необходимите доказателства "там, където няма да бъдат пренебрегнати". "Знам, че очаквате още доказателства. Целта ми не е да създавам зрелища, а отговорните да получат заслуженото си. Затова ще предоставя доказателствата там, където няма да бъдат пренебрегнати, унищожени и потулени", пише той.

БГНЕС припомня, че прокуратурата е повдигнала на Васил Божков общо 18 обвинения, сред които за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване. Впоследствие се установи, че се намира на територията на ОАЕ, където по последна информация е и до момента.

Според прокуратурата, организираната престъпна група, ръководена от Божков, е действала от 2014 година в цяла България и е създадена с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари. /БГНЕС