Брад Пит съди Джоли за незаконна сделка

Холивудският актьор Брад Пит съди актрисата Анджелина Джоли, обвинявайки бившата си съпруга, че тайно е продала акции на съвместната им винарна на руски олигарх, съобщи сайтът TMZ, позовавайки се на съдебни документи.

През юли 2021 г. беше съобщено, че Джоли е подала съдебен иск да бъде отменена временната забрана за продажба на общите им активи с Пит. По-конкретно актрисата искаше да обяви за продажба своя дял във винарската компания Miraval Chateau Nouvel във Франция.

През септември Пит разреши на бившата си съпруга да продаде своя дял, при условие че той лично одобри купувача. Запознати с делата на двойката твърдят, че месец по-късно Пит е бил шокиран да научи, че половината от винарната е придобита от дъщерно дружество на компанията за спиртни напитки Stoli Group, която се контролира от руския бизнесмен Юрий Шефлер.

Пит твърди, че Джоли не е получила съгласието му за сделката и умишлено е скрила от него подробностите. Актьорът се оплаква, че новият му съдружник е внесъл хаос в управлението на винарната, пише изданието.

Актьорът иска от съда да анулира сделката. Той възнамерява да поиска и обезщетение за претърпените вреди./БГНЕС