Брайтън и Палас поделиха точките край Южния бряг

Отборите на Брайтън енд Хоув Албиън и Кристъл Палас направиха равенство 1:1 в първи мач от 22-ия кръг на Висшата лига, игран на "Амекс Стейдиъм" в Брайтън. Домакините доминираха през по-голямата част от двубоя, но имаха нужда от късен изравнителен гол, за да стигнат до точката.

В средата на първото полувреме "чайките" получиха право да изпълнят дузпа след намеса на ВАР, но слабият удар на Паскал Грос бе отразен от вратаря на "орлите" Джак Бътланд, преди Нийл Мопе да прати топката в мрежата при добавката. Последва обаче нова намеса на ВАР и голът бе отменен, след като бе преценено, че Мопе е изритал топката от ръцете на Бътланд. Играчите на Греъм Потър продължиха да бъдат по-активни и да търсят гола, но противно на това Палас поведе в резултата в 69-та минута с гол на намиращия се в страхотна форма Конър Галахър. Футболистите на Брайтън не се отказаха и натискът им даде резултата три минути преди края на редовното време, когато Йоаким Андерсен си отбеляза автогол след центриране на Мопе.

В оставащите Дани Уелбек имаше добър шанс да направи обрата пълен, но ударът му с глава мина над вратата и в крайна сметка двата тима поделиха точките. След това равенство Брайтън се изкачи до осмо място в класирането с 28 точки, докато Палас заема 11-та позиция с актив от 24 точки. Във вторник Брайтън посреща Челси от 22:00 часа българско време, докато за "орлите" предстои домакинство на Ливърпул в неделя, 23 януари, от 16:00 часа. /БГНЕС