Братята Брайън спират с тениса след Ю Ес Оупън 2020

Боб и Майк Брайън, най-великата двойка в историята на тениса, обявиха, че ще прекратят кариерите си през 2020 година след Ю Ес Оупън.

Братята Брайън вдигнаха трофея от финалите на ATP за последно през 2014.

41-годишните близнаци от Калифорния ще се сбогуват с любимия спорт на Флъшинг Медоус, където дебютираха в турнирите от Големия Шлем през 1995. Играейки почти изцяло заедно по време на 25-годишните си кариери, двамата братя грабнаха рекордните в професионалната ера 118 титли, включително 16 от Големия шлем, 39 от сериите Мастърс 1000 и четири от финалите на ATP. Боб и Майк станаха и олимпийски шампиони през 2012 в Лондон и бяха част от отбора, спечелил Купа Дейвис през 2007. Майк триумфира още два пъти в Големия шлем в тандем с Джак Сок през 2018, след като Боб бе извън корта поради травма на бедрото.

Двамата с Майк решихме да сложим край на сезона си след Ю Ес Оупън 2019, въпреки че имахме голям шанс да се класираме за заключителния Мастърс. След продължителни разговори решихме, че ще бъде най-добре да дадем почивка на телата си и да се подготвим по най-добрия начин за 2020, която ще бъде последната ни година в ATP тура. В последните 21 години ние бяхме толкова благодарни за възможността да изживеем мечтите си да играем професионален тенис. Това, наистина, бе едно магическо преживяване“, сподели Боб в свое изявление. /БГНЕС