Бразилия пречупи България в Лигата на нациите

Отборът на Бразилия надигра България във Волейболната лига на нациите след среща, играна в Куяба – в отделните геймове (25:20, 21:25, 25:19, 25:14). „Селесао“ започна по-добре двубоя на собствена земя и след 25:20 поведе в резултата. Възпитаниците на Силвано Пранди се активизираха във втората част и след силни изяви възстановиха равенството.

Бразилците имаха поводи да ликуват в първия си двубой в Куяба, в който записаха девета победа от началото на Волейболната лига на нациите.

Последва нов гейм за „кариоките“, а в четвъртия гейм на полето имаше само един тим и това бе Бразилия, който след 25:14 се поздрави с деветия си успех от десет изиграни срещи в надпреварата. За „трикольорите“, пък, това бе седма загуба в досегашните десет мача. Бразилците завършиха двубоя с осем успешни атаки повече, като България имаше предимство при блокадите – 12:9. За победителите най-резултатен бе Йоанди Идалго с 15 точки (11 от атака, 2 от блокада и 2 от сервис), а Рикардо Лукарели добави 13 (10 от атака и 3 от сервис). За българите Цветан Соколов реализира 14 точки (всичките от атака), а Розалин Пенчев добави 12 (7 от атака, 2 от блокада и 3 от сервис), но те се оказаха крайно недостатъчни за Пранди и компания. Официален дебют за българските национали направиха Радослав Парапунов и Пламен Шекерджиев. В следващия си мач Бразилия играе с Германия, докато България се изправя срещу Русия. „Сборная“ надигра „Бундестима“ с 3:1 в другата среща от сблъсъците в Куяба. Най-резултатен за успеха бе Виктор Полетаев с 19 точки. Победи записаха още съставите на Полша, Италия, Канада и САЩ. /БГНЕС