Бразилия си проправи път към осминафиналите след победа над Швейцария

Бразилия последва Франция на осминафиналите на Световното първенство. Това стана факт, след като "селесао" победи с минималното 1:0 Швейцария в Доха. В герой за петкратния световен шампион се превърна Каземиро, който донесе успеха с късен гол. Сблъсъкът от група "G" се игра на стадион "974" в Доха.

Бразилия беше без голямата си звезда Неймар, който е с контузия в глезена и няма да играе поне до края на груповата фаза на Мондиал 2022.

Преди мача, Швейцария беше един от четирите отбора, които Бразилия никога не беше побеждавал на Световни първенства - две равенства: 1:1 през 2018 г. и 2:2 през 1950. Другите три отбора, които могат да се похвалят с подобно постижение са Португалия (равенство и загуба), Норвегия (загуба) и Унгария (две загуби).

В 64-ата минута на днешния двубой Бразилия най-после проби отбраната на Швейцария и стигна до попадение. "Селесао" организира бърза контраатака, при която Винисиус бе изведен сам срещу вратаря. Звездата на Реал Мадрид запази самообладание и прати топката покрай Зомер, за да вкара. Впоследствие обаче ВАР отмени гола заради засада.

В 83-ата минути Бразилия все пак стигна до победата с редовен гол във вратата на Швейцария. Този път "селесао" проби швейцарците с включване на Каземиро в предни позиции, който се превърна и в реализатор. Родриго успя да подаде към Каземиро в наказателното поле, а халфът на Манчестър Юнайтед изстреля неспасяем удар към вратата на Ян Зомер - 1:0.

Така Бразилия има пълен актив от 6 точки, докато Швейцария остава с 3 пункта. С по 1 т. са Сърбия и Камерун. В последния кръг, който ще се състои на 2 декември, хората на Тите излизат срещу африканците, докато "Нати" играе със западните ни съседи. /БГНЕС