Бразилия каза "Не на расизма" с убедителен успех над Гвинея

Бразилия постигна категорична победа над Гвинея с 4:1 в приятелска среща, играна на стадион "Корнеля-Ел-Прат" в Барселона. Двубоят ще се запомни с това, че Селесао игра с черни фланелки през първото полувреме, промотирайки кампания срещу расизма, в подкрепа на нападателя Винисиус Жуниор, който стана за пореден път жертва на расистки обиди в мача на Реал Мадрид с Валенсия преди около месец.

На терена в рамките на по-малко от десет минути паднаха три попадения през първата част. Петкратните световни шампиони поведоха с 2:0 след голове на Жоелинтон и Родриго в 27-та и 30-та минути, но само шест по-късно Серу Гираси намали пасива на африканците. В началото на второто полувреме обаче бразилците си върнаха преднината от две чисти попадения чрез Едер Милитао. Малко преди изтичането на редовното време Винисиус също записа името си сред голмайсторите, разписвайки се от дузпа за крайното 4:1.

За Селесао предстои нова контрола с африкански отбор - този път срещу Сенегал и Садио Мане. Проверката е във вторник, 20 юни, от 22:00 часа българско време на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон.

В друга приятелска среща, Еквадор надви Боливия с минималното 1:0 в изцяло южноамерикански сблъсък. Единственото попадение падна след почивката и бе дело на Енер Валенсия. 33-годишният нападател отбеляза победния гол в 69-та минута. /БГНЕС