Брендън Фрейзър с награда за принос към американското кино

Актьорът Брендън Фрейзър ще получи наградата "Американска ривиера" на Международния филмов фестивал в Санта Барбара, който ще се проведе за 38-и път, съобщава MovieWeb. Тази награда се присъжда за значителен принос на дадена личност към американското кино.

Брендън Фрейзър изживява възраждане на кариерата си с последния си филм "Кит", който също така предизвиква шум около актьора за евентуален "Оскар".

Това е последното от поредицата отличия, които Брендън Фрейзър получи. Международният филмов фестивал в Торонто му присъди наградата си TIFF Tribute Award за изпълнението му в "Кит", а филмът беше приет изключително добре на Международния филмов фестивал във Венеция миналия месец. Шестминутните овации разплакаха Брендън Фрейзър.

Актьорът започва кариерата си с тийнейджърски хитове като "Човекът от Енсино", но е известен предимно с ролята си на героичния Рик О'Конъл във франчайза "Мумията". Кариерата му обаче претърпя и няколко неуспеха, като например отмяната на „Batgirl“, в който той има роля.

„Кит“ е история за отчуждени баща и дъщеря, които се опитват да възстановят връзката си, докато бащата се справя с мъката, като преяжда. Чарли, изигран от Брендън Фрейзър, изоставя семейството си заради гей любовник, който след това умира. Чарли се справя със скръбта си, като преяжда и стига до тегло от 600 килограма.

Дарън Аронофски е режисьор на филма "Кит", който е създаден по пиесата на Самюъл Д. Хънтър. Във филма участват още Саманта Мортън, Хонг Чау и Тай Симпкинс. Сади Синк, известна от "Странни неща", играе дъщерята на Чарли - Ели. A24 разпространява театралната версия, която започва да се излъчва в Съединените щати на 9 декември 2022 г.

За да изиграе ролята на 600-килограмов мъж, Брендън Фрейзър е снабден с костюм от протези, които симулират наддаването на тегло. Костюмът е изработен от художника на дигитални грим ефекти Ейдриън Морот, който работи в тясно сътрудничество и с Коалицията за борба със затлъстяването, за да осигури емпатично представяне на напълняването на Чарли. Актьорът споделя, че придвижването с допълнителна маса го е накарало да преосмисли начина, по който се движат телата, и че е трябвало да научи нови начини за придвижване.

Въз основа на приемането му на Международния филмов фестивал във Венеция и двете награди е ясно, че феновете са зажаднели да гледат Брендън Фрейзър на големия екран. Наградата "Американска ривиера" често е прелюдия към номинация за "Оскар", а признанието на критиката, което получи "Кит", най-вероятно ще постави филма в надпреварата. /БГНЕС