Брилянтен Хоукинс взе скалпа на Алън на Мастърса

Бари Хоукинс се класира за четвъртфиналите на престижния турнир от „Тройната корона“ по снукър Мастърс, след като разби Марк Алън с 6-0 фрейма. Шампионът от 2018-а влезе в срещата като фаворит, но не успя да запише нито една партия на сметката си след чудесното представяне на „Ястреба“.

"Ястреба" чака победителя от двубоя между Джъд Тръмп и Райън Дей в четвъртфиналите.

Мачът започна с равностоен фрейм, който отиде в полза на Хоукинс след 63-55 точки. 43-годишният англичанин дръпна с 3-0 след две страхотни серии от 76 и 114, преди отново да сломи съпротивата на „Пистолета“ след фрагментарна партия за аванс от 4-0 на почивката. След 15-минутната пауза той довърши нещата, като отново показа търпение и добра защитна игра, която доведе до малко очаквания краен резултат.

Така двукратният финалист от надпреварата, включително и от миналата година, когато отстъпи на Нийл Робъртсън, ще играе в последните осем, където чака победителя от двубоя между носителя на трофея от 2019-а Джъд Тръмп и Райън Дей.

Във вечерната сесия от 21:00 часа българско време край зеленото сукно излизат двукратният шампион Марк Уилямс и Дейвид Гилбърт, който замени в основната схема Бинтао Ян. Китаецът, победител в Мастърса от 2021-а, е един от разследваните за уговорени мачове. /БГНЕС