Брилянтен Палмър разпиля Евертън с четири гола на "Стамфорд Бридж"

Челси разби Евертън с 6:0 у дома в последна среща от 33-ия кръг в английската Висшата лига. На „Стамфорд Бридж“ шоуто открадна Коул Палмър, който реализира четири от шестте попадения във вратата на „карамелите“.


Рециталът на 21-годишния английски национал започна в 13-та минута, когато той пусна топката между краката на Джарад Брантуейт, комбинира с Николас Джаксън и преодоля Джордан Пикфорд с фирмено изпълнение с левия крак. Пет по-късно резултатът набъбна на 2:0, а Палмър отново намери целта. Преди да е изминал и половин час игра, бившият футболист на Манчестър Сити оформи хеттрика си – перфектен хеттрик от голове с ляв крак, десен крак и глава. Играещият силно Джаксън записа името си сред голмайсторите в края на първата част.

Гостите от Ливърпул нямаха отговор за страхотната ефективност на „сините“, която продължи и след почивката. В 64-та минута Палмър вкара четвъртия си гол в мача, като любопитното е, че се стигна до спор кой да изпълни единадесетметровия наказателен удар, но в крайна сметка с отговорността се нагърби най-добрият в срещата. В 90-та минута влезлият от пейката Алфи Гилкрист оформи крайното 6:0. В класирането Челси е на девето място с 47 точки, на три от шестия Нюкасъл и с мач по-малко от „свраките“. Евертън продължава битката за оцеляване, като е на 16-та позиция с 27 пункта, на две от намиращия се под чертата Лутън, с мач по-малко от „шапкарите“.

В следващия кръг „карамелите“ посрещат друг застрашен от изпадане отбор – Нотингам Форест, докато за възпитаниците на Маурисио Почетино предстои първо гостуване на Манчестър Сити в полуфинал от турнира за Купата на Футболната асоциация, а след това и визита на борещия се за титлата Арсенал на 23 април в отложен мач от 29-ия кръг на първенството. /БГНЕС