Бритни Спиърс: Баща ми ме изнудва за пари

Американската певица Бритни Спиърс твърди, че баща й отдавна е готов да се откаже от попечителството над нея и в замяна иска два милиона долара обезщетение, съобщава порталът TMZ.

Публикацията се позовава на правни документи, които журналистите са успели да открият. Адвокатите на Спиърс твърдят, че баща й иска два милиона долара за отказ от попечителство, самата певица настоява, че той отдавна е готов за това решение и само изнудва пари. Очаква се процесът да продължи в края на септември.

39-годишната певица се опитва да отстрани баща си Джеймс Спиърс като нейн попечител. В момента той контролира повечето аспекти от живота на дъщеря си, след като през 2008 г. съдът наложи попечителство заради психологическите проблеми на певицата. Джейми Спиърс има пълен контрол над всички пари, които печели дъщеря му, и всички нейни финансови решения. Освен това всички решения относно изпълнения, записи, турнета, шоута и дори лични срещи с Бритни Спиърс също се вземат от нейния баща. Накрая певицата е принудена да плати разходите на баща си, включително адвокатите, които настояват да се запази режимът на настойничество.

Певицата по -рано заяви, че бащата злоупотребява с правата на настойника. Съдът й позволи да наеме свой адвокат./БГНЕС