Брижит Макрон разкрива "влиянието" си върху Еманюел Макрон

В интерю за "Пари Мач" първата дама на Франция разказа за ежедневието си с Еманюел Макрон. Брижит Макрон увери, че двамата са "нормална двойка".

Двойката избягва кризите. През 1992 г., на 16-годишна възраст, Еманюел Макрон се запознава с Брижит Троньо. По онова време тя е учителка по литература в Амиен. Въпреки че е омъжена и има три деца, между учителката и ученика ѝ се заражда любов от пръв поглед. Моментите на съмнение и критика са пометени от техния съюз в Льо Туке през 2007 г. "Когато си влюбен, не избираш", коментира Еманюел Макрон по време на участието си в "Les Rencontres du Papotin".

Оттогава двойката премина през две президентски кампании и все още изглежда така сплотена, както и преди.

В интервюто Брижит Макрон за пореден път говори за разликата във възрастта им. "По време на смъртта на баща ми бях попаднала във вътрешен ураган. За мен, едно толкова младо момче беше непосилно", признава първата дама в началото. "Еманюел трябваше да замине за Париж. Мислех, че ще се влюби в някоя своя връстница. Това не се случи", спомня си тя.

За списанието тя продължава да разказва за ежедневието си с президента на републиката. Тя недвусмислено ни увери, че тя и Еманюел Макрон са "нормална двойка". Според нея те дори понякога "не са съгласни". Но кой решава в крайна сметка? "Аз имам влиянието, което една съпруга може да окаже върху съпруга си. Или то е твърде голямо, или е нищо", казва първата дама. И едно е сигурно: "фактът, че той е президент, не е променя нищо", уверява Брижит Макрон.

Ежедневието им най-накрая се превръща в отражение на реалността. Президентската двойка е "в новините" и тези новини са се превърнали в тяхното "ежедневие". "Когато чувствам, че той е на разположение, задавам въпроси и му казвам какво мисля. Той знае какво правя по всяко време на денонощието", отговаря Брижит Макрон. /БГНЕС