Брук Шийлдс изнасилена като млада актриса

Брук Шийлдс разкри, че е била изнасилена като млада холивудска актриса в новия документален филм "Pretty Baby: Brooke Shields", чиято премиера беше на втория ден от филмовия фестивал „Сънданс”.

Бившата супермоделка не разкри самоличността на нападателя си, но каза, че се е срещнала с мъжа, когото познавала, скоро след като е завършила колеж. Тя вярвала, че отивала на работна среща, за да се обсъди нейното участие в нов филм.

Той я примамил в хотела си, твърдейки, че ще й извика такси от стаята си. Вместо това той изчезна в банята, преди да се върне гол и да му нападне, каза тя. „Не се борих толкова много... Просто напълно замръзнах“, спомня си Шийлдс в документалния филм. „Мислех, че едно мое „не“ трябваше да е достатъчно. И просто си помислих „остани жива и се измъкни“.

След инцидента Шийлдс се е обадила на свой приятел и шеф на охраната Гавин де Бекер, който й казал: „Това е изнасилване“. Тя отговорила "Не искам да повярвам на това". Досега не е говорила публично за инцидента.

Разкритието е един от няколкото шокиращи момента във филма, който ще бъде пуснат на стрийминг платформата Hulu в две части. Първа част разглежда интензивната сексуализация, която Шийлдс преживява като младо момиче, включително провокативна гола фотосесия на 10-годишна възраст и появата й като дете проститутка във филма „Хубавицата“ на 11-годишна възраст.

Документалният филм показва как на младата Шийлдс са задавани похотливи въпроси от водещи ток-шоу за ролите й във филми като "Синята лагуна" и "Безкрайна любов", както и поредицата от противоречиви реклами на дънки на „Калвин Клейв”, в които е участвала. След световна слава като подрастваща актриса Шийлдс посещава университета в Принстън и първоначално се бори да намери отново актьорски роли, след като се дипломира. Това обаче е довело до срещата с изнасилвача й.

„Личното ми послание е постоянството и да не позволявате да станете жертва на обществото или индустрията“, каза тя пред АФП преди премиерата на филма на фестивала в щата Юта. „Гордея се, че продължих да уча, да се развивам, продължих да се стремя и продължих да обичам това, което правя“, каза Шийлдс.

Филмът, който спечели овациите на Шийлдс в Сънданс, също така описва по-късната мания на медиите по нейната девственост, алкохолизма на майка й и първия й брак с тенис звездата Андре Агаси. В него участват няколко от известните приятели на Шийлдс, включително Лайънъл Ричи, Лора Лини и Дрю Баримор.

Фестивалът Sundance, чийто съосновател е легендарния американски актьор Робърт Редфорд, е ключова стартова площадка за независими филми и документални филми. /БГНЕС