Юнайтед договориха Фернандеш за 80 млн. евро

Манчестър Юнайтед се съгласи на сделка на стойност 80 млн. евро за подписа на португалския полузащитник Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон, обявиха от клуба от Висшата лига.

Бруно Фернандеш ще стане част от Манчестър Юнайтед и ще се опита да помогне на тима да завърши в топ 4 в края на сезона.

С огромно удоволствие Манчестър Юнайтед обявява, че е постигнал споразумение със Спортинг Лисабон за трансфера на Бруно Фернандеш. Сделката е обект на медицински прегледи и договаряне на личните условия“, съобщиха от Юнайтед в свое изявление. 25-годишният футболист бе свързван с трансфер на „Олд Трафорд“ от известно време, но от „червените дяволи“ отказаха да платят исканата от Спортинг сума. От португалския клуб потвърдиха, че сделката е на стойност 55 млн евро и допълнителни 25 от бонуси при добро представяне. „Някои се раждат велики, други постигат величие, а трети са просто велики. Благодарим ти, капитане!“, написаха от Спортинг в свой туит, придружен с видеокомпилация с някои от най-добрите му моменти в клуба. Юнайтед отчаяно се нуждаят от подобрение в полузащитната си линия поради дълготрайните контузии на Пол Погба и Скот Мактоминей. Фернандеш отбеляза 63 гола в 137 мача за Спортинг след завръщането в родината си след престои в италианските Удинезе и Сампдория. Той бе част и от отбора на Португалия, който спечели дебютното издание на Лигата на нациите през юни и има две попадения в 19 срещи за националния тим. Има огромно напрежение върху изпълнителния вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд да привлече поне още един класен играч до края на трансферния прозорец. Уудуърд, който в последните седем години има вина за слабата трансферна политика на клуба, бе обект на гнева на привържениците при домакинската загуба от Бърнли с 0:2 миналата седмица, която остави „червените дяволи“ на шест точки от топ 4.

По-рано тази седмица полицията започна разследване относно нападение в дома на Уудуърд във вторник вечер, когато група хора с качулки нападна собствеността на вицепрезидента със сигнални ракети и графити. Шансовете на Юнайтед за място в топ 4 в края на сезона до голяма степен ще зависят от представянето им в следващите два шампионатни мача – домакинство на Уулвърхемптън в събота и гостуване на четвъртия в таблицата Челси на 17 февруари. Фернандеш се очаква да наблюдава Юнайтед при гостуването на градския съперник Манчестър Сити в полуфиналния реванш от турнира за Купата на лигата в сряда. „Червените дяволи“ изостават с 1:3 след първата среща. /БГНЕС