Брутален език в парламента

За пореден път 46 Народно събрание показа примитивно поведение и брутален език от най-високата трибуна в държавата, предаде репортер на БГНЕС.

Цял ден народните представители не могат да постигнат съгласие за повишаването на пенсиите и приемането на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), а до актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса въобще не стигнаха.

Законодателен хаос с пенсиите и бюджета на ДОО

От парламентарната трибуна Филип Станев от „Има такъв народ” заговори за „преждевременна политическа еякулация”, визирайки ГЕРБ, БСП и ДПС, за които пък по-рано председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански каза, че „на годежа на ГЕРБ и ДПС кумове са БСП”.

Стоян Мирчев от БСП припомни на Филип Станев, че ходил „с малко разширена походка” заради единодушно гласуване с ДПС от преди седмица.

Председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов не остана длъжен и заговори за „тройка” също от най-високата трибуна в държавата, казвайки: „БСП от години участват в тройка и ги любят от едната и от другата страна”.

След пиперливите реплики, думата взе Рамадан Аталай от ДПС, който попита и сам си отговори: Може да се идва със скъсани дънки в парламента, може, но не бива. И пак попита: Може ли човек, който си е метнал сакото на рамото, като че ли току що си е хвърлил гегата, да назидава журналисти и народни представители и може ли да се печелят избори с плакати без физиономии? /БГНЕС