БСП даде старт на предизборната си кампания

БСП даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на труда и международната работническа солидарност, с който "БСП за България" открива и предизборната си кампания за предстоящите евроизбори, предаде репортер на БГНЕС.

Преди официалните речи в триъгълника пред президентството се събраха два лъча с шестващи - на БСП и на национален синдикат „Защита”.

"Скъпи социалисти, симпатизанти, скъпи българи от цялата страна. Да ни е честит 1 май, Международният ден на труда и работническата солидарност. Да ни е честита 143-ата годишнина от Априлското въстание. Въстание на българския дух и българското свободолюбие. Благодаря ви, че дойдохте днес, вижте колко сме много и заедно, за да дадем надежда и вяра на нашите сънародници, че може да има справедливост сега." С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова даде начало на Първомайския митинг-шествие, с който левицата откри кампанията си за евроизборите.

Хората, дошли от цялата страна в София, тръгнаха на шествие от пл. „Св. Александър Невски“ към пл. "Независимост". Те носят плакати с надписи: „Искаме европейски доходи“, „Справедливост и достойнство СЕГА!“, „Искаме да останем в България“, „Не щем вежливост, а справедливост“.

Днес от тук пред Министерски съвет започва нашият път към победата, който ще свали Бойко Борисов от власт, заяви от трибуната депутатът Георги Свиленски. Според червените премиерът се е скрил в кабинета си „от страх“. Ние сме тук, защото дойде време България да поведе битка за своето достойнство. От 12 години сме членове на ЕС, но сме далече от Европа. В България вече 10 години управлява бандата на Бойко, която е на път да се разпадне. Всички виждаме как общините са се превърнали във феодални владения. Превърнахме се в държава, ако нямаш средства, не можеш да имаш добро здравеопазване, заяви водачът на листата Елена Йончева, която обърна внимание на свободата на медиите и корупцията в България. Още миналата година от този площад поискахме оставка на това правителство, което води страната към пропаст. Искаме прилични доходи и добро здравеопазване, заяви Красимир Митов от синдикат „Защита“. Той призова всички българи да отидат при урните да дадат своя вот. Днес в XXI век в България има бели роби на труда и хиляди работещи бедни. На митинг-шествието ни събра желанието за промяна на бъдещето, каза Корнелия Нинова. Лидерът на БСП цитира статистиката, според която над милион и половина са бедни, а други са си направили къщи за гости с нашите пари. В Ямбол ги качват в болницата на ръце, а Цветанов го качват с асансьор в хола, добави Нинова. „Модел, в който властта и парите подменят закона. Задкулисието унищожи истината. Подмениха историята, българщината. Не подменяйте историята на българите, те ще подменят и изборите“, отбеляза Нинова. ГЕРБ си избраха слоган „Европа ни чува". Да, тя ги чу и ги видя. Затова можем да направим промяната и тук в България. Победата ни означава връщане на държавността, заяви още Нинова. /БГНЕС