Бучковски: Мицкоски е запознат с предложението на Португалия

„Нашите позиции са кристално ясни, което беше изразено тези дни от премиера Зоран Заев и вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров в парламента на Съвета по интеграция. За съжаление, за пореден път Мицкоски е генератор на фалшиви новини”, заяви пред „Локално“ специалният пратеник на правителството за преговорите с България Владо Бучковски.

Той коментира обвиненията на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че се водят тайни преговори със служебния кабинет в София за включване на декларацията, която беше приета от българския парламент през 2019 г. в рамката за преговори с ЕС.

Вчера ВМРО-ДПМНЕ организира протести, за да накара правителството да каже за какво точно се преговаря с България. Запитан за блокадите, организирани от опозицията, премиерът Зоран Заев отговори: „Не мога да ги разбера“.

„Предложението на Португалия, която в момента е председател на ЕС, за преодоляване на различията със София беше изпратено до нас, до българската страна, както и до лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Мицкоски знае, че предложението е отлично и е отправна точка за постигане на решение. И сега се организират протести с 15 превозни средства и 20 души, 13 превозни средства и 14 души или 24 превозни средства – следя съобщенията в медиите. Протест ли е да се блокира трафика в градовете - това е послание, което изобщо не мога да разбера”, добави Заев./БГНЕС