България има капацитет да привлече стратегическа германска инвестиция

Повече от час продължи визитата на президентите на Германия Франк- Валтер Щайнмайер и на България Румен Радев в голям завод с бяла техника, една от първите големи германски инвестиции у нас, предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

Вторият ден от визитата на Франк-Валтер Щайнмайер премина в Пловдив

Фирмата има две производствени предприятия в индустриалната зона край Пловдив и е стъпила още през 1999 година. Тя е добър пример за развитие на стратегическа немска инвестиция у нас, защото демонстрира устойчивост и разширяване, а според президента Радев, този завод е свидетелството за успешен модел на българо-германско икономическо сътрудничество.

Моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен и България има капацитет да привлече стратегическа инвестиция от Германия, заяви държавният глава Румен Радев.

Българският президент посочи, че за да успеем да привлечем такава стратегическа инвестиция у нас, България трябва да убеди германското държавно ръководство и общественост, че имаме потенциал и можем да се справим. „Точно по тази причина предложих на германския президент с представители на германските медии да дойдат тук, в „Либхер“, да видят, че моделът на българо-германско икономическо работи и дава резултати“, посочи президентът Радев.

Вторият ден от визитата на Франк-Валтер Щайнмайер премина в Пловдив

След посещението в Радиново, президентът на Германия Франк- Валтер Щайнмайер бе посрещнат в сградата на община Пловдив от кмета на града Иван Тотев, а по-късно се разходи до Римския стадион, разгледа "Art Liberty, от Берлинската стена до уличното изкуство", а по-късно се срещна с немски студенти в Старинен Пловдив.

След Пловдив делегацията посети Бачковския манастир. /БГНЕС