България остана със среброто на Европейското по волейбол до 17 г.

Отборът на България за юноши до 17 г. загуби от Франция във финала на Европейското първенство по волейбол, игран в столичната зала „Христо Ботев“ с 1-3 гейма – в отделните части (20-25, 25-23, 20-25, 13-25).

България се бори, но нямаше сили и отговор на силната игра в защита и атака на французите в спора за европейската титла до 17 г.

Младите „лъвове“ изостанаха след откриващия гейм в срещата, но изравниха след здрава битка във втората част. Впоследствие, обаче, тимът ни не успя да се противопостави на силния отбор на „петлите“, като натрупаната умора си каза думата и младите българи отстъпиха на 20 и 13 в последния гейм.

Така възпитаниците на Мартин Стоев, които спечелиха преди две седмици Балканиадата, подобриха класирането си отпреди година, когато останаха четвърти на Европейския шампионат в Турция.

Това бе и първо отличие за България на такъв форум от 2010-та насам. Франция пък завоюва европейската титла за първи път в своята история. Посрещачът ни Владимир Гърков бе определен за „Най-добър“ на поста си, докато Георги Татаров бе определен за „Най-добър диагонал“. По-рано днес Полша грабна бронза след категоричен успех над Чехия с 3-0 гейма. /БГНЕС