България тръгва с петима боксьори за Световното в Русия

С петима боксьори заминава българската делегация за Световното първенсвто в Екатеринбург (9 - 21 септември), предаде репортер на БГНЕС. Старши треньорът Жоел Арате ще разчита на Даниел Асенов (52 кг), Боян Асенов (57 кг), Кирил Русинов (63 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг). Целта пред отбора е спечелването на поне един медал.

Конкуренцията на нашите ще бъде сериозна - 490 участници от 87 държави в 8 категории ще се съревновават за общо 32 медала в Русия. Световното първенство е самостоятелен турнир и не е квалификация за Олимпийските игри догодина, заяви още Арате. Той уточни, че тежесттва на очакванията ще падне върху тримата по-опитни в отбора - Петър Белберов, Радослав Панталеев и Даниел Асенов.

Националите признаха, че са провели отлична подготовка и отиват в Екатеринбург, за да дадат максимума от себе си. Всички заявиха, че имат различни здравословни болежки, но всичко е в границите на нормалното и това няма да им поречи да дадат най-доброто на ринга. Националният отбор по бокс за мъже заминава за Русия утре от 13:00 ч. /БГНЕС