България загуби и от Полша в Лигата на нациите

Съставът на България допусна нова загуба във Волейболната лига на нациите, след като отстъпи на действащия световен шампион Полша с 1:3 гейма – в отделните части (22:25, 25:19, 27:25, 25:20).

След успеха на старта над Канада, възпитаниците на Пранди загубиха последователно от Аржентина, Португалия, Китай и Полша.

Двубоят в китайския град Нингбо започна отлично за възпитаниците на Силвано Пранди, които поведоха в резултата, но „Дружина полска“ отвърна мигновено на предизвикателството и изравни след 25:19. Последва равностойна трета част, в която българите се бориха, но в крайна сметка се поддадоха на напрежението и загубиха след 27:25. В четвъртия гейм поляците дръпнаха рано-рано в резултата и докрая спокойно поддържаха разлика със съперника, за да се поздравят с успеха. Най-резултатен за победителите бе Бартош Беднож със 17 точки (16 от атака и 1 от блокада), а Мачей Музай добави 14 (12 от атака, 2 от блокада). За „трикольорите“ Розалин Пенчев и Николай Учиков завършиха с по 14 пункта. Това бе третата победа на световния шампион в тазгодишното издание на Лигата на нациите, докато България допусна четвърто последователно поражение след успеха си на старта срещу Канада. Утре националите ни излизат в двубой срещу Франция. "Не съм доволен, загубихме с 1:3 и пропуснахме възможности да вземем поне точка от този мач. Поздравления за Полша, но ние имахме своите шансове за нещо повече от този резултат. Утре имаме още един мач и трябва да мислим за това да вземем максимума", коментира Силвано Пранди. По-рано през деня Иран постигна четвърти успех, след като надигра Аржентина с 3:1 (25:19, 20:25, 25:22, 34:32). Най-резултатен за победителите стана Амир Гафур с 26 точки (21 от атака, 4 от блокада, 1 от сервис). Аржентина са вече с две победи и три загуби. В следващите си срещи иранците играят с Япония, а аржентинците излизат в южноамерикански сблъсък с Бразилия. /БГНЕС