България загуби от Финландия на стадион "Васил Левски"

България претърпя поражение от Финландия с 1:2 в среща от турнира Лига на нациите, предаде репортер на БГНЕС. Мачът се игра на на Националния стадион „Васил Левски“.

Финландия се възползва от първата сериозна грешка на "лъвовете" и поведе още в 7-ата минута в резултата с гол на Теему Пуки, който бе изведен очи в очи с вратаря Мартин Луков и успя да го преодолее.

В 27-ата минута Галин Иванов стреля опасно с глава след центриране на Страхил Попов, но ударът му не намери очертанията на на вратата на гостите. В самия край на полувремето финландците нанесоха нов удар - Луков изби топката след изстрел на Пуки, но топката се озова в Робин Лод, който не сбърка и гостите дръпнаха с 2:0.

В 61-ата минута България пропусна идеален шанс да се върне в мача - Галин Иванов пропусна дузпа. В 68-ата минута националите ни получиха нова възможност, след като бе отсъдена нова дузпа. Този път зад топката застана Димитър Илиев, който успя да преодолее Храдецки. Финландия така и не създаде нищо опасно до края на мача, но и българският тим не създаде реални голови положения. България остава на дъното на таблицата със само 1 спечелена точка, а в следващия си мач излиза срещу Ирландия. Лидер в групата е Уелс с 13 точки. /БГНЕС

София / България