Бургас въвежда вечерен час за непълнолетни и маски навсякъде

Бургас ще се справи и ще издържи на тази трета вълна на COVID-19. Там се въвежда вечерен час за непълнолетни, а маски ще се носят и на закрито, и на открито, заяви в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Изключение за носенето на маски ще бъдат само 6-годишните деца. В Бургас не се допускат на празненства повече от 10 души, гласи новата заповед на РЗИ. Забраняват се тържища и пазари, спират се всички спортни мероприятия. Мерките влизат в сила от 18 ч. тази сряда и ще важат до 31 март.

Там, където има увеличен натиск, дихателните апарати, с които разполага държавата и закупените апарати съм казал да бъдат разположени до леглата. Имахме видеоконферентна връзка и с областния щаб във Варна. Нито един пациент, който има нужда от реанимация и болнично лечение няма да бъде върнат, увери министърът. По принцип ваксинираните могат да пренасят вируса, обясни Ангелов във връзка със случаите на ваксинирани пациенти от дома в Опанец, които са дали положителни проби за COVID-19. 63% от българите имат желание да бъдат ваксинирани, уточни още Ангелов. /БГНЕС