Буркина Фасо и Габон откриват 1/8-финалната фаза за Купата на Африка

Буркина Фасо се изправя срещу Габон в първи двубой от програмата на осминафиналите за Купата на Африка. Срещата днес започва в 18:00 часа българско време.

Буркина Фасо стигна до елиминациите, след като завърши на второ място в група А с четири точки след една победа, едно равенство и една загуба в компанията на домакините от Камерун, Кабо Верде и Етиопия. Габон също остана втори в група С с пет точки, като не допусна поражение, при един успех и две равенства. Победителят от двойката ще се изправи срещу спечелилия измежду Нигерия и Тунис, които ще играят тази вечер от 21:00 часа.

„Суперорлите“ са един от най-силните отбори в 33-то издание на надпреварата, като спечелиха категорично група D с пълен актив от девет точки. Прави впечатление успехът на тима над Египет на Мохамед Салах с 1:0 на старта, като последваха победи и над Судан и Гвинея-Бисау. Тунизийците, които страдат от заразени с коронавирус, се промъкнаха до осминафиналите, след като бяха един от четирите най-добри трети отбора, оставайки трети в група F с една победа и две загуби в компанията на Мали, Гамбия и Мавритания.

23.1

Буркина Фасо - Габон

Нигерия - Тунис

24.1

Сенегал - Кабо Верде

Мали - Екваториална Гвинея

25.1

Гвинея - Гамбия

Камерун - Коморските острови

26.1

Кот д'Ивоар - Египет

Мароко - Малави

Купата на Африканските нации ще продължи до 6 февруари.

Вчера бяха изтеглени и двойките за плейофите за участие на Мондиала в Катар, като Тунис ще играе с Мали, а Нигерия с Гана. Останалите три двойки противопоставят Египет – Сенегал, Камерун – Алжир и Демократична република Конго – Мароко. /БГНЕС