Буря уби най-малко петима туристи в Северна Гърция

Най-малко петима туристи загинаха по време на буря в Гърция. Към момента няма постъпили сигнали за пострадали български граждани в популярния туристически район.

снимка/архив

Бури и градушки убиха най-малко петима туристи в Северна Гърция късно в сряда, съобщиха от полицията в Гърция. Стихията е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и автомобили.

Чешка двойка е загинала, тъй като силни ветрове са преобърнали караваната им. Руски турист и синът му са били убити от паднало дърво, съобщи АФП.

Отломки от сграда са причинили смъртта на румънска туристка.

Обществената телевизия съобщи, че вероятно има още една жертва на бурите, които са се разразили в района на Халкидики близо до град Солун.

„В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за пострадали български граждани”, заяви пред Нова телевизия Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун. По думите му от през нощта всички ресорни служби са изпратили свои екипи в областта, а над 40 машини са работили за разчистване на пътищата. Работило се е и по възстановяване на електроподаването на местата, където то е било прекъснато. „Има множество изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ”, обясни още Серафимов.

Властите обявиха извънредно положение в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската защита се очаква да посети днес района. /БГНЕС