Бьо доближи Фуркад с втора победа в Нове Место

Бьо записа втора победа в Световната купа в рамките на два дни.

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо се доближи на 43 точки от водача в генералното класиране на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад, след като спечели масовия старт на 15 километра в Нове Место, Чехия.

Вчера шампионът от миналата година записа успех в спринта на 10 километра в чешкия зимен център, а днес той отново бе на висота, за да вземе нов ценен успех. Норвежецът допусна общо три грешки в стрелбата, но демонстрира страхотно бягане, за да изпревари с 15.1 секунди завършилия на второ място Емилиен Жаклен от Франция, който бе перфектен в стрелбата. На трета позиция се класира германецът Арнд Пайфер, който допусна една грешка на стрелбището и остана на 25 секунди от победителя.

Лидерът в генералното класиране Фуркад нямаше ден и финишира на 14-та позиция с три грешки, докато другият претендент за титлата Куентен Фийон Майе остана осми. По този начин Фуркад остава начело с 853 точки, пред Бьо с 810 и Майе с 800.

Следващата седмица ще се проведат два старта в Контиолахти, Финландия на 12 и 14 март, а сезонът завършва с три състезания в Осло, Норвегия в период 20-22 март. /БГНЕС