Димитър Петков: БЗНС ще следва евроатлантическа политика

БЗНС ще следва евроатлантическа политика и ще обърне внимание на съществуващите земеделски проблеми. Това заяви новоизбраният председател на партията Димитър Петков, предаде репортер на БГНЕС.


„Аз съм агроном по образование и проблемите в тази сфера са ми добре познати“, каза той и не изключи земеделските протести да доведат до сериозни политически сътресения в страната, включително до оставката на министъра на земеделието.

Управителният съвет на БЗНС се проведе в Пазарджик. На него присъстваха 27 души, гласуван бе вот на доверие на Постоянното присъствие на партията и на Илия Зюмбилев като председател. „След като Зюмбилев не получи достатъчно гласове на поискания вот на доверие, се премина към нов избор. От 27 души, 7 напуснаха, включително и той. Останалите 20 души избраха мен за председател“, каза Петков, който е заемал поста на организационен секретар.

Също така е насрочен и конгрес на БЗНС, който ще се проведе в края на април.

В новото ръководство на партията е включен и Лъчезар Заркин като организационен секретар. „Той е знакова фигура. Неговият баща е един от последните убити в Пазарджишкия затвор по политически причини. Това също е едно послание, която решиха да отправят колегите от УС“, добави Димитър Петков. /БГНЕС