Царско село победи Левски на "Герена"

Отборът на Левски продължи със слабото си представяне от началото на сезона в Първа лига, след като загуби от Царско село с 0:1 у дома в мач от третия кръг на първенството. За "сините" това бе втора загуба от началото на кампанията, като те остават без победа на стадион "Георги Аспарухов" от началото на 2020 година.

Царско село изненадващо поведе в класирането на Първа лига.

Възпитаниците на Георги Тодоров контролираха топката през по-голямата част от мача, но бяха неефективни в атака и трудно стигаха до чисти голови положения. От своя страна гостите се възползваха от един от малкото си шансове и нанесоха своя удар във втората минута на продължението на първата част, когато Божидар Васев бе изпуснат от защитниците на Левски след центриране отляво и с точен изстрел с глава преодоля Николай Михайлов.

След почивката "сините" се опитаха да се върнат в двубоя, но така и не успяха да го сторят, а играчите на Любослав Пенев имаха добри възможности да удвоят преднината си на контраатака, но не ги оползотвориха. Най-добрият шанс пред Левски се откри в 88-та минута, когато два последователни удара на Тома Даске и Живко Атанасов срещнаха страничната и напречната греда, след което топката излезе в аут.

В крайна сметка Царско село спечели с 1:0 и излезе начело в класирането на Първа лига със седем точки и по-добра голова разлика от ЦСКА, като тимът все още не е допуснал гол от началото на сезона. От своя страна Левски записа най-слабия старт в цялата си история и има само една точка след три кръга, заемайки 12-то място в подреждането. /БГНЕС