Циципас и Кирьос достигнаха 1/4-финалите във Вашингтон

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във Вашингтон след двусетов успех над Джордан Томпсън – в отделните части 6-3, 7-6 (4) след точно 1 часа и 40 минути игра.

Циципас продължи без загубен сет във Вашингтон, след като спря коравия Томпсън.

Талантливият грък се нуждаеше от само един пробив в първия сет, за да поведе в резултата, който дойде в четвъртия гейм на срещата. Втората част бе по-оспорвана, като след здрава битка се стигна до тайбрек, в който, в крайна сметка, поставеният под номер 1 съумя да спечели сета, а с това и мача след 70 минути игра. В спор за място на полуфиналите Циципас ще се изправи срещу Беноа Пер, след като французинът отстрани представителя на домакините Джон Иснър. Напред в турнира продължи и Ник Кирьос. Австралиецът елиминира Йошихито Нишиока след 6-2, 7-5 за около 1 час и 15 минути игра. Ексцентричният австралиец бе доминантен в първата част, реализирайки два пробива за крайното 6-2. Във втората нисичкият японец даде битка на своя по-именит съперник, след като върна моментално пробива, допуснат в петия гейм. Австралиецът, обаче, направи нов такъв в единадесетия, който се оказа решаващ за крайния успех. Кирьос, който е в половината на Циципас, ще играе срещу „лъки-лузъра“ от Словакия Норберт Гомбос, отстранил в драматичен трисетов мач сърбина Миомир Кецманович.

Кирьос не изневери на себе си и зарадва публиката с няколко атрактивни изпълнения по време на мача си с Нишиока.

В останалите два четвъртфинала от долната половина на схемата съперници са Марин Чилич и Данийл Медведев, и изненадата на турнира Питър Гойовчик срещу Кайл Едмънд. Германецът, който също влезе в турнира като „лъки-лузър“, надигра последователно финалиста от Хамбург Андрей Рубльов, шампиона в Атланта Алекс де Минор и поставения под номер 8 Милош Раонич. /БГНЕС