ЦСКА 1948 и ЦСКА-София откриха сезона със зрелищно равенство

Отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА-София направиха равенство 2:2 в първия мач от новия сезон в Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски". В първото по рода си дерби между двата тима, носещо името ЦСКА, зрителите станаха свидетели на открит футбол и четири гола.

Мартин Камбуров вкара в дебюта си за ЦСКА 1948.

Играчите на ЦСКА-София държаха топката през по-голямата част от времето, но домакините комбинираха много добре в предни позиции при контраатаките си и успяха да поведат в резултата в 19-та минута, когато Галин Иванов и Васил Шопов комбинираха добре отляво, за да може последният да намери Мартин Камбуров в наказателното поле, а опитният нападател изпревари Петър Занев, за да прати топката във вратата на Густаво Бусато. В 33-та минута Камбуров пропусна между краката си подаване на Иванов в наказателното поле на гостите, което тотално обърка защитата на ЦСКА-София и Даниел Младенов се възползва, за да покачи на 2:0. Възпитаниците на Красимир Балъков стояха добре на терена, но допуснаха грешка в третата минута на продължението на първото полувреме, което позволи на младия Валентин Антов да се разпише с глава, след като резервата Ахмед Ахмедов му свали прецизно топката също с глава. Само седем минути след почивката резултатът вече бе равен, като отново Ахмедов бе с голяма заслуга за гола, след като от паднало положение успя да подаде на Али Соу, който се пребори със защитник на домакините и със силен изстрел не остави шансове на Даниел Наумов.

До края на двубоя тимът на Стамен Белчев доминираше, но стигна само до едно чисто голово положение, пропиляно от Соу. По този начин двата тима поделиха точките в първото своеобразно дерби между двата отбора с името ЦСКА. /БГНЕС