ЦСКА продължава за Купата след минимален успех над Арда

Али Соу вкара победния гол за ЦСКА в Кърджали.

Отборът на ЦСКА се класира за четвъртфиналите на Купата на България, след като победи Арда с 1:0 като гост. Двубоят на стадиона в Кърджали предложи здрава битка и малко голови положения, като в крайна сметка "червените" се възползваха от една грешка на домакините, за да стигнат до успеха.

Още във втората минута централният защитници на Арда не са намесиха удачно при изритана топка от другата половина на терена и позволиха на Али Соу да се озове очи в очи с Иван Караджов, а централният нападател на "червените" не сбърка за 1:0. В 12-та минута Александър Георгиев вкара гол за Арда, който бе отменен заради засада, а телевизионните повторения показаха, че съдиите са взели правилното решение. До края на първото полувреме нямаше много запомнящи се ситуации, но за сметка на това главният съдия Ивайло Стоянов показа пет жълти картона. Две минути след почивката възпитаниците на Стамен Белчев бяха много близо до изравнителен гол, но изстрел на Зоран Гаич от границата на наказателното поле срещна гредата. В 68-та минута двата тима останаха в намален състав, след като Али Соу и Илияс Хасани се сдърпаха край тича и бяха изгонено от Стоянов. До края играчите на Арда така и не успяха да стигнат до изравнителен гол, като техни претенции за дузпа след игра с ръка на Раул Албентоса бяха подминати от рефера в 73-та минута, а в самия край на даденото продължение на мача още един гол на Александър Георгиев не бе признат заради засада.

Пот този начин ЦСКА стигна до минимален успех и се класира за следващата фаза на турнира. По-късно днес ще стане ясен и последният четвъртфиналист в надпреварата след двубоя между Локомотив Пловдив и Литекс. /БГНЕС