ЦСКА срещу ЦСКА още в първия кръг на новия сезон

Дебютантът в елита ЦСКА 1948 ще посрещне съименника си ЦСКА-София още в първия кръг на сезон 2020/21 в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Това отреди тегленият днес в сградата на БФС жребий за новата кампания.

Димитър Пенев участва в тегленето на жребия за новия сезон в Първа лига.

Новаците от ЦСКА 1948 ще посрещнат ЦСКА-София на Националния стадион, където ще играят и всичките си домакинства от новия сезон. Първият кръг на сезон 2020/21 ще предложи и още едно зрелищно дерби - Ботев Пловдив срещу Локомотив Пловдив, като "канарчетата" ще бъдат домакини. Първото Вечно дерби за новата кампания ще бъде в последния 13-и кръг от есенния полусезон. Символичен домакин ще бъде ЦСКА-София. В шестия кръг "червените" посрещат у дома шампиона Лудогорец, а разградчани домакинстват на Левски в 11-ия кръг.

"Това беше един доста чакан сблъсък, предполагам, че ще предизвика доста голям интерес, така че по интересен начин ще стартира новият шампионат. Това може би ще бъде един от най-гледаните мачове в първенството", обяви изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов, след тегленето на жребия.

"Ако бъде определен този мач като рисков, а аз считам, че е такъв, няма начин да не се проведе на Националния стадион. Ако няма публика, ще се играе на "Армията". В първия мач ние сме домакините, така че ще се играе на "Васил Левски". Когато стартира мачът, всичко ще е 50 на 50. Целта ни е да играем хубав футбол, мисля, че имаме условията и футболистите да постигнем добри резултати. Посланието ми към феновете е да се уважаваме, защото довчера бяхме заедно. Знаете историята на единия и на другия клуб, феновете са избрали своята страна, но нека да има разбирателство, нека да няма омраза. Всички мачове са важни, за мен по-емоционален ще бъде мача срещу Левски", допълни той.

Директорът на ЦСКА 1948 коментира и спора около разпределението на средствата от телевизионните права, след като по-рано днес ръководството на ЦСКА-София обяви, че няма да подпише новия петгодишен контракт с държателите на правата. "Този начин, по който се разделят парите в момента, е така както се разделят в Англия, Испания, Германия. Считам, че разпределението е правилно. Ние не коментирахме на срещата самото разпределение, а самият договор, който е повече с половин по-голямо предложение от следващата оферта", обясни Гьонов. /БГНЕС

Шампионите от Лудогорец започват защитата на титлата си с гостуване на Ботев Враца, а Левски ще посрещне Берое Стара Загора на старта на сезона.

Пълен жребий за първия кръг на сезон 2020/21:

Царско село/Септември - Етър

Дунав Русе/Монтана - Арда

Левски - Берое

ЦСКА 1948 - ЦСКА София

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

Ботев Враца - Лудогорец

Славия - Черно море.

Пълен жребий за първия кръг във Втора лига: Струмска слава (Рд) – Царско село (Сф)/Септември (Сф) Дунав (Рс)/Монтана – Витоша (Б) Хебър (Пз) – Пирин (Бл) Янтра (Гб) – Кариана (Ер) Септември (Сим) – Литекс (Лч) Созопол – Добруджа (Дч) Лудогорец II (Рз) – Миньор (Пк) Спортист (Св) – Локомотив (Сф) Локомотив (ГО) – Нефтохимик (Бс). /БГНЕС